Page 20 - 1996
P. 20
KWAKKELKRAANT1996

o T ZUURKOOL

SPCCinOL Tapijt meej

kaomerbreeje(4 PERS.)

100 g gedroogde prui-

noote emmemen 1 y^ kg aardappelen

750 g zuurkool 1 ui 20 g

we niet,boter of margarine 200 g

shoarmavlees 3 dl melk

peper, zout nootmus- mar
kaat 200 g roombrie. vor
de rest
^TCficice^taiftWas de pruimen en laat
ze 1 uur in heet water
wellen. Schil de aardap-
pelen en kook ze in 25

ut schoonste wagminuten gaar. Kook de ©BKX96

zuurkool met het vocht
oew'eigen marin 10 minuten gaar.

Maak de ui schoon en
maak hem klein. Fruit de
ui in de boter of de mar- bedenke kunt.
garine goudbruin. Voeg

het shoarmavlees toe

en bak dit onder af en

toe omscheppen in 10

minuten gaar en bruin.

Breng de melk aan de

kook. Giet de gare aard-

appelen af en stamp ze

fijn en maak er met de

melk, peper, weinig zout

en nootmuskaat een pu-

ree van. Schep de zuur-

kool erdoor. Snijd de s GASTELSEWEG 36 - ROOSENDAAL - TEL. 0165 - 55 75 58

roombrie in plakken.

Ontpit de pruimen.

Schep Va deel van de

zuurkoolstamppot in een Oonze
ingevette ovenvaste
schaal en schik de prui-

persemen erop. Dek dit af met
© Stichting Carnavalweer Vs deel zuurkool- Roosendaal
stamppoten schep het
ziengenshoarmavlees erop.

Voeg de rest van de
Carnaval viere da's oves onder oons stamppot toe en dek dit
èèn dieng mar zurre- emme we twee goeie af met de plakken room- ut uit
ge vor n'n goeie on- Kwakkel Kulienaire bne. Laat het gerecht in

dergrond (ok eel be- tips. een matig hete oven van

langrijk) da's iets eel 175 c in 20 minuten heet ©BtïK'St

aanders. Uit de Vor alle duideluket, at- worden.

W.I.G.-enkette, die ter staot vor 4 pers. (4

g'ouwe is in opdracht Tullepetaone) en ge letODrint
van de redaksie, is ge- zij mee 8 man dan
bleke dattur tijdens motte alles 2 x zo veul
d'oogtijdaoge goed doen. De Tullepetaon-

vor d'n innerlijke mens se bruine bonesoep is TULL€PanONS€ -*- D R U K K E R I J
gezorg wort (en nou mar vor 2 pers., adde Hulsdonksestraat 7-11
emme w't nie over't die mee achte wult ete BRUIN€

drienke). is da te weinig, dus al- BON€NSO€P Telefoon 0165-56 89 49

Snert en friet skoren les X 4. Da zal wel luk- (2 PERS.) Fax 0165-56 74 48
'oog. Wies te gij dattur keee. Roosendaal
ok gekokt wier dees 2 el olijfolie Vz ui, gesnip-
daoge. Ja, ja en dor Sukses en Smaokeluk perd 1 teentje knoflook, Un
eel wa meer Tullepe- ete uitgeperst Va winten/vor-
taone dan dadde zo tel, in plakjes 1 aardap-
op 't irste gezicht zou W.I.G.-enkette: pel, in blokjes 200 g to-
zegge. Speciaol vor Wa Itte Gij enkette maten, in partjes VA
groene kool, in reepjes 1
P.S. De resepte zijn in pot bruine bonen (inh.

de Joop Braokekkes ABN zoda iedereen ze 360 g), uitgelekt 7,5 dl echte
en de Ria van Eind'- maoke kan.
vleesbouillon (tablet)

zout, peper 125 g chori-

zo, in plakjes. Hons-uiorst
In wok olie verhitten..Ui,

knoflook, wortel en aard-

appel 5 min. roerbak- ziengt
ken.

CAFE-GESPREK Tomaten toevoegen en Qltij
10 min. meebakken.
Aan de bar Kool erdoor en 5 min. (smKSb Slagerij
Twee mannen raken in gesprek en met de drank groeit de meebakken. % deel van
vertrouwelijkheid bonen pureren. Bouillon, HANS WIJNGAARDS
Zegt de een: ,,Deze week heeft mijn suikertante mij onterfd " bonen en bonenpuree
De ander: „Hoe dat zo*?" Markt 68 - Roosendaal - Tel. 53 46 68
De een: ,,lk ben gewoon om haar met de feestdagen een met groenten aan de
kaart te sturen een vrolijk kerstfeest, gelukkig nieuwjaar, vro- kook brengen. Zout, pe-
lijke paasdagen Maar met Hemelvaart heb ik haar vrolijke per en chorizo erdoor
hemelvaart toegewenst En dat werd met op prijs gesteld " roeren.
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25