Page 61 - Kwakkelkraant_2021
P. 61
61
Tullepetaone gerechte
Gin vette ‘ap onderweg aon ruis om ‘t bier en de Schrobbelèr Pintade aux Choux de
een bojemke te geven. ‘t Zit er dik in dat we mee carnaval
dees keer tuis oons vertier motte zoeken. Ingrediente: Provence
Koelkast vol mee lekkere draankskes én mee goei eete.
Kok ‘Enk ‘Oremans ‘elpt ons al een flienk stukske op weg met 1 tullepetaon Bak spek uit en laot de tul-
zijn tullepetaone-gerechte. En luk ‘t nie om ’n paorel’oen te Savooiekool lepetaon daorin kleure
verschalke, dan vraogde de poelier gewoon om een kippeke. 4 plakken gerookt spek Peej, juin en tijm toevoege;
Smaokeluk! 2 grote juine afblusse mee witte wijn
4 winterpeeje Ongeveer 1.5 uur in d’oove en
Tullepetaon olijfolie alverwege chipolataworstjes
op oma’s 2 glaoze droge witte wijn durbij
wijze 4 chipolataworstjes Savooiekool snije en kooke in
Peper, zout, tijm waoter mee zout
Ingrediente: Laoten uitlekke en op schaol
Bereiding: legge. Daorop de tullepetaon
1 tullepetaon in stukke
1 pakske goeie botter Peper en zout de tullepetaon En durom’een plakke spek,
1 gesneje juin en wrijft’em in mee olie worstjes, peej en juin
Peper, zout Snij de peej en juin in grove
1 teentje knoflook, 2 bladjes blokskes
laurier Verwarm d’oove op 160 graode
Bereiding:
Tullepetaon peperen en zouten
Aonbraoje in de botter, gesnip- Vlaamse Poelepetaat
perde juin toevoege mee de
knoflook en de laurier.
Daarna zo’n 1,5 uur in voorver- Ingrediente:
warmde ‘oove van 160 graode 1 poelepetaat (ne tullepetaon)
Lekker mee boerebotteramme of 2 liter kippenbouillon
errepels en witte boone 2 teentjes knoflook
1 kilo gesneje champignons
20 gram botter
30 gram bloem
400 cc room
peterselie
Bereiding:
Pocheer de poelepetaat ongeveer 2 uur in
de bouillon mee knoflook
Copyright Stichting Carnaval RoosendaalBij tullepetaone
zijn vrouwkes
zwaorder as
d’aontjes.
(nie kooke!)
Bak de champignons
Dit in teegestelling Maok roux van botter en bloem, met ‘alve liter bouillon
tot aander pluimvee. Room d’rbij, en champignons
Poelepetaat plukke en ut vlees bij de saus voege
Daorover g’akte peterselie
Hen schoon 1,4 tot 2
kilo, Lekker mee friet of mee rijst en doppertjes (erwte)
aon 1,2 tot 1,8 kilo
Tullepetaon à la ‘Enk
Ingrediente:
1 tullepetoan van de Walnoothoeve (achter Seppe)
500 gram tullepetaon-karkas
1 juin, peej, prei, knoflook, tijm, laurier
20 gram bloem, peper en zout
1 pakske botter
250 gram kweeperen-gelei
2 glaoze rooie wijn
½ liter water of bouillon (kip)
Bereiding:
Karkas aonbakke mee juin, peej, knoflook, tijm, laurier
Bloem d’r over strooien en verwarreme
Afblussen met rooie wijn en water of bouillon
Zachtjes koken
Tullepetaon ong. 1,5 uur braoje in voorverwarmde ‘ove (160
graode)
Karkas-fond zeeve en opwaareme en gelei d’rbij
Lekker mee zuurkool, puree of gebakken errepels en stoofpeere
Tullepetaone gerechte
Gin vette ‘ap onderweg aon ruis om ‘t bier en de Schrobbelèr Pintade aux Choux de
een bojemke te geven. ‘t Zit er dik in dat we mee carnaval
dees keer tuis oons vertier motte zoeken. Ingrediente: Provence
Koelkast vol mee lekkere draankskes én mee goei eete.
Kok ‘Enk ‘Oremans ‘elpt ons al een flienk stukske op weg met 1 tullepetaon Bak spek uit en laot de tul-
zijn tullepetaone-gerechte. En luk ‘t nie om ’n paorel’oen te Savooiekool lepetaon daorin kleure
verschalke, dan vraogde de poelier gewoon om een kippeke. 4 plakken gerookt spek Peej, juin en tijm toevoege;
Smaokeluk! 2 grote juine afblusse mee witte wijn
4 winterpeeje Ongeveer 1.5 uur in d’oove en
Tullepetaon olijfolie alverwege chipolataworstjes
op oma’s 2 glaoze droge witte wijn durbij
wijze 4 chipolataworstjes Savooiekool snije en kooke in
Peper, zout, tijm waoter mee zout
Ingrediente: Laoten uitlekke en op schaol
Bereiding: legge. Daorop de tullepetaon
1 tullepetaon in stukke
1 pakske goeie botter Peper en zout de tullepetaon En durom’een plakke spek,
1 gesneje juin en wrijft’em in mee olie worstjes, peej en juin
Peper, zout Snij de peej en juin in grove
1 teentje knoflook, 2 bladjes blokskes
laurier Verwarm d’oove op 160 graode
Bereiding:
Tullepetaon peperen en zouten
Aonbraoje in de botter, gesnip- Vlaamse Poelepetaat
perde juin toevoege mee de
knoflook en de laurier.
Daarna zo’n 1,5 uur in voorver- Ingrediente:
warmde ‘oove van 160 graode 1 poelepetaat (ne tullepetaon)
Lekker mee boerebotteramme of 2 liter kippenbouillon
errepels en witte boone 2 teentjes knoflook
1 kilo gesneje champignons
20 gram botter
30 gram bloem
400 cc room
peterselie
Bereiding:
Pocheer de poelepetaat ongeveer 2 uur in
de bouillon mee knoflook
Copyright Stichting Carnaval RoosendaalBij tullepetaone
zijn vrouwkes
zwaorder as
d’aontjes.
(nie kooke!)
Bak de champignons
Dit in teegestelling Maok roux van botter en bloem, met ‘alve liter bouillon
tot aander pluimvee. Room d’rbij, en champignons
Poelepetaat plukke en ut vlees bij de saus voege
Daorover g’akte peterselie
Hen schoon 1,4 tot 2
kilo, Lekker mee friet of mee rijst en doppertjes (erwte)
aon 1,2 tot 1,8 kilo
Tullepetaon à la ‘Enk
Ingrediente:
1 tullepetoan van de Walnoothoeve (achter Seppe)
500 gram tullepetaon-karkas
1 juin, peej, prei, knoflook, tijm, laurier
20 gram bloem, peper en zout
1 pakske botter
250 gram kweeperen-gelei
2 glaoze rooie wijn
½ liter water of bouillon (kip)
Bereiding:
Karkas aonbakke mee juin, peej, knoflook, tijm, laurier
Bloem d’r over strooien en verwarreme
Afblussen met rooie wijn en water of bouillon
Zachtjes koken
Tullepetaon ong. 1,5 uur braoje in voorverwarmde ‘ove (160
graode)
Karkas-fond zeeve en opwaareme en gelei d’rbij
Lekker mee zuurkool, puree of gebakken errepels en stoofpeere