Page 38 - Kwakkelkraant_2022
P. 38
Recept van goej uize
Foto: Bram Visser Foto: Bram Visser
In de jaore da’d ik op school gieng boove de reviere,
waar ut meej carnaval altij ne zoete inval bij oons tuis.
Vriende en vriendinnekes uit Tullepetaonestad, mar ok van wijd daor buite,
waare altij welkom om effekes de beene te strekke én de maoge te vulle.
We aare dan siempele boerekost op ’t menu, as peejstaamp meej ‘asjee,
aartesoep én Tullepetaonse juinesoep.
Van die leste gaon ik jullie ut recept ier uitlegge. Maokt oe nie druk, ut is eeeel siempel,
dus iedereen kan ut.
Juinesoep dur Floor
Vor 1 persoon: • Bietje verse thijm (adde
• 1 grote juin da lekker vindt)
• Theelepeltje tomaotepuree
• Klontje botter • Lauwerierbladje
• 220 ml waoter • Reepkes gekokt ‘am
• Peper gemaole uit de • Stukske ouw brood
• Gerapste kèès
meule
• ‘Alf bouillonblokske
Pel de juin en snijd em in ‘alleve rienge. Foto: Bram Visser
Doe dun klontje botter in de pan en bakt de juin mooi glaozig en goudbruin.
Doe de tomaotepuree d’r bij en laot effekes mee smòòre.
Doegut waoter, bouillonblokske, thijm en lauwerierbladje en wa gemaole peper d’r bij,
en laot lekker ‘n ‘alf uurke zachjes pruttele.
A’d goed is, begien ut al lekker te ruuke!
Ondertusse maokte van wa ouw brood en de gerapste kèès een mooi dekseltje vor op oew
soepke.
Ge mot da evetjes onder de grill in d’ove bakke, dan kunde da d’r straks mooi bovenop lèège.
As oew soepke mooi van kleur is en de juin goed gaor, kunde gaon ete.
Wel eve voor ut opdiene de reepkes ‘am d’r bij doen, of adde vegetaoriër zijd, vergeete.
Nou ut dekseltje op de soep, en klaor is Kees.
Ge kun’d oew soepke natuurlijk ok ‘n paor daoge van tevoore maoke,
mar da motte zelluf mar bekijke, wa’d of ‘t beste uitkomt.
Oudoe, en veul leut dees daoge!
Foto: Bram Visser Foto: Bram Visser
In de jaore da’d ik op school gieng boove de reviere,
waar ut meej carnaval altij ne zoete inval bij oons tuis.
Vriende en vriendinnekes uit Tullepetaonestad, mar ok van wijd daor buite,
waare altij welkom om effekes de beene te strekke én de maoge te vulle.
We aare dan siempele boerekost op ’t menu, as peejstaamp meej ‘asjee,
aartesoep én Tullepetaonse juinesoep.
Van die leste gaon ik jullie ut recept ier uitlegge. Maokt oe nie druk, ut is eeeel siempel,
dus iedereen kan ut.
Juinesoep dur Floor
Vor 1 persoon: • Bietje verse thijm (adde
• 1 grote juin da lekker vindt)
• Theelepeltje tomaotepuree
• Klontje botter • Lauwerierbladje
• 220 ml waoter • Reepkes gekokt ‘am
• Peper gemaole uit de • Stukske ouw brood
• Gerapste kèès
meule
• ‘Alf bouillonblokske
Pel de juin en snijd em in ‘alleve rienge. Foto: Bram Visser
Doe dun klontje botter in de pan en bakt de juin mooi glaozig en goudbruin.
Doe de tomaotepuree d’r bij en laot effekes mee smòòre.
Doegut waoter, bouillonblokske, thijm en lauwerierbladje en wa gemaole peper d’r bij,
en laot lekker ‘n ‘alf uurke zachjes pruttele.
A’d goed is, begien ut al lekker te ruuke!
Ondertusse maokte van wa ouw brood en de gerapste kèès een mooi dekseltje vor op oew
soepke.
Ge mot da evetjes onder de grill in d’ove bakke, dan kunde da d’r straks mooi bovenop lèège.
As oew soepke mooi van kleur is en de juin goed gaor, kunde gaon ete.
Wel eve voor ut opdiene de reepkes ‘am d’r bij doen, of adde vegetaoriër zijd, vergeete.
Nou ut dekseltje op de soep, en klaor is Kees.
Ge kun’d oew soepke natuurlijk ok ‘n paor daoge van tevoore maoke,
mar da motte zelluf mar bekijke, wa’d of ‘t beste uitkomt.
Oudoe, en veul leut dees daoge!