Page 46 - 1998
P. 46
KWAKKELKRAANT 1998
Carnavalsrecept 1998 STAOPELGEKKE VROUWKES
SPEULE OPE KAORT
Dees jaor kunde 't beste "en 1. Laat in een zeer ruime pan de
goeie soep maoke. Ge kunt 'm al olie heet worden, bak hierin het Zal ik jou 's wa vertelIe,
'n dag vor d'n optocht klaormao- vlees in 5 min. bruin. de toekomst kunne wij vorspelle
ke. 'IJ is dan net zo lekker de vol- 2. Voeg toe ui, stukjes bleekselde-
gende dag. Dees recept is vor 4 rij, wortel, kool, en dikke plakken Kaortje legge
tot 6 mense. Adde veul eet is 't courgette. Schep de massa 10 'k gaon 't oe zegge
vor 4, en adde normaol eet is 't min. om en om tot deze goud- Ik zien Ier veul Tullepetaon
vor 6 nnense. Adde mee meer zijt bruin is. mooie bulle edde aon
dan kunde 't adde normaol eet 3. Rasp een geschilde aardappel,
dur 6 dele en dan keer 't totaol snijd de andere in blokjes (2,5cm). morge zien'k jou wir 'n keer
aontal mense waor de mee zijt. 't Schep aardappelrasp door de Ier leg ik m 'n kaortje neer
Wijs z'n eige uit. groente-vlees massa, roer er nu
water en de tomaten (en-sap)
Rundvleessoep met groenten door.
2 eetlepels plantaardige olie, 750g 4. Breng de soep aan de kook,
magere runderlappen (blokjes), 1 draai het vuur lager en laat de
fijngehakte ui, 2 bleekselderijsten- soep 1 uur pruttelen (gesloten
gels, 1 wortel(plakjes), 200g witte pan). Voeg de overige ingrediën-
kool (snippers), 1 courgette (plak- ten toe, laat in 25-30 min. de
ken), 4 middelgrote aardappelen, aardappel gaar worden.
1L water, 400g tomaten (blik), 25g
doperwten (diepvries of blik), Ge kunt 't natuurluk ok volgens
250g sperziebonen (diepvries of Montienjak maoke:
blik), 1 rundvleesbouillonblok, 2 Laot de groente of 't vlees weg.
theelepels zout, 1/2 theelepel pe- Eigenluk is 't, utbeste asde alle-
per, 1/2 theelepel gedroogde basili- twee weg laot, dan is 't zeker
cum Montienjak.
^^'
© Stichting Carnaval Roosendaal
BABYNETTE
Bedrijventerrein "Korenweftle"
Standerdmolen 14 Oud-Gastel,
Telefoon 0165-512856
OPENINGSTIJDEN ^^-
maandag 13.00-17.30 uur di t/m do. 1 0 0 0 - 17 30 uur
"gvrijdag 10 00 - 20.00 uur zaterdag 10 00 - 16 00 uur
Carnavalsrecept 1998 STAOPELGEKKE VROUWKES
SPEULE OPE KAORT
Dees jaor kunde 't beste "en 1. Laat in een zeer ruime pan de
goeie soep maoke. Ge kunt 'm al olie heet worden, bak hierin het Zal ik jou 's wa vertelIe,
'n dag vor d'n optocht klaormao- vlees in 5 min. bruin. de toekomst kunne wij vorspelle
ke. 'IJ is dan net zo lekker de vol- 2. Voeg toe ui, stukjes bleekselde-
gende dag. Dees recept is vor 4 rij, wortel, kool, en dikke plakken Kaortje legge
tot 6 mense. Adde veul eet is 't courgette. Schep de massa 10 'k gaon 't oe zegge
vor 4, en adde normaol eet is 't min. om en om tot deze goud- Ik zien Ier veul Tullepetaon
vor 6 nnense. Adde mee meer zijt bruin is. mooie bulle edde aon
dan kunde 't adde normaol eet 3. Rasp een geschilde aardappel,
dur 6 dele en dan keer 't totaol snijd de andere in blokjes (2,5cm). morge zien'k jou wir 'n keer
aontal mense waor de mee zijt. 't Schep aardappelrasp door de Ier leg ik m 'n kaortje neer
Wijs z'n eige uit. groente-vlees massa, roer er nu
water en de tomaten (en-sap)
Rundvleessoep met groenten door.
2 eetlepels plantaardige olie, 750g 4. Breng de soep aan de kook,
magere runderlappen (blokjes), 1 draai het vuur lager en laat de
fijngehakte ui, 2 bleekselderijsten- soep 1 uur pruttelen (gesloten
gels, 1 wortel(plakjes), 200g witte pan). Voeg de overige ingrediën-
kool (snippers), 1 courgette (plak- ten toe, laat in 25-30 min. de
ken), 4 middelgrote aardappelen, aardappel gaar worden.
1L water, 400g tomaten (blik), 25g
doperwten (diepvries of blik), Ge kunt 't natuurluk ok volgens
250g sperziebonen (diepvries of Montienjak maoke:
blik), 1 rundvleesbouillonblok, 2 Laot de groente of 't vlees weg.
theelepels zout, 1/2 theelepel pe- Eigenluk is 't, utbeste asde alle-
per, 1/2 theelepel gedroogde basili- twee weg laot, dan is 't zeker
cum Montienjak.
^^'
© Stichting Carnaval Roosendaal
BABYNETTE
Bedrijventerrein "Korenweftle"
Standerdmolen 14 Oud-Gastel,
Telefoon 0165-512856
OPENINGSTIJDEN ^^-
maandag 13.00-17.30 uur di t/m do. 1 0 0 0 - 17 30 uur
"gvrijdag 10 00 - 20.00 uur zaterdag 10 00 - 16 00 uur